INDO-ENTERTAINMENT

GRAND CANYON BAND


Is een 4 mans band waarin lol voorop en hun neus de zelfde richting op staat. De bandleden zijn oude rotten uit het vak en hebben een behoorlijk hoge muzikale ervaring. Jong en zeer doordacht met een hoge amusementswaarden en in ieder geval door willen gaan tot het niet meer mogelijk is. Onze voorkeur in de muziek gaat uit naar Country en Indische muziek waar men van weet dat het goed in het gehoor ligt en bij dansers ook dansbaar is.Mogen wij bij deze onze bandleden even voorstellen:


André – Drums en 2e stem zang

Als knul van 13 jaar per toeval als zanger in de band van een vriend begonnen. Omdat de drummer niet al te serieus was, moest ik noodgedwongen zijn taak overnemen. Na een intensieve oefenperiode hadden we een jaar later ons eerste optreden. Op mijn zestiende werd ik gevraagd om bij een band te komen spelen waarvan de leden al ver in de twintig en zelfs al in de dertig waren. Als we in Duitsland moesten spelen werd ik verstopt in de kofferbak van de wagen de grens overgesmokkeld omdat ik nog geen paspoort had. Reuze gezellige en spannende tijden waren dat. Een jaar of tien en diverse bands later uiteindelijk moeten stoppen met muziek maken omdat ik in ploegendienst ging werken en dat viel niet te combineren met het spelen in een band. Maar 25 jaar later begonnen de handjes ineens te jeuken en heb ik de draad weer opgepakt. Ben uiteindelijk bij de Grand Canyon Band terecht gekomen en dat bevalt me uitstekend. Geweldige medemuzikanten, prima sfeertje en een leuk repertoire…… wat wil je nog meer?


Ben – Basgitaar en leadzanger

Op 6 jarige leeftijd heb ik op de muziekschool mijn eerste muzikale stappen op de klassieke gitaar gemaakt. Vier jaar later met vrienden het eerste orkestje, The Yellowstars, opgericht. Op mijn zeventiende kwam ik bij The New White Stars waarbij ik tevens de overstap naar de basgitaar heb gemaakt. The Tambourins, een regionaal vrij bekende band, was mijn volgende project. Ik moet toen ongeveer 21 jaar zijn geweest. Zes jaar later volgde een echt grote stap toen ik lid werd van de bekende Leon Vos Show band. Een groot begeleidingsorkest met veel werk in binnen- en buitenland. Dat heeft ongeveer 5 jaar geduurd waarna ik aansluiting vond bij de City Boys. Tussendoor volgden nog, samen met collega’s, diverse projecten zoals Tekiela en Diablo Bullets. En nu dus een plekje gevonden bij de Grand Canyon Band. Ik ben echt van plan om er iets leuks van te maken.


John – Begeleiding  gitarist en Leadzanger

15 jaar jong en denkend muzikaal te zijn. Welnu, enkele muziek vrienden halen je over om mee te doen en zie ik werd drummer. Vervolgens drummer/zanger tot er iemand kwam met een splinternieuw drumstel dat hij had gekregen van zijn wanhopige ouders. Toen werd ik alleen zanger van de beat-band The Thunderbirds uit Venlo. Jarenlang maakten wij jeugdbals in Baarlo, Maasbree en Helden onveilig. Ontzettend leuk om te doen maar vooral leerzaam op diverse gebieden. Tussentijds een jaartje niets muzikaals gedaan maar zoals altijd blijft muziek maken bijzonder leuk. Opnieuw kom je in het circuit terecht van jaren spelen in bands zoals The Occasion. Face Lift en José & Friend. De laatste moest jammer genoeg in juni 2014 stoppen. Het leek echter of enkele mensen daarop gewacht hadden want ik was binnen een week weer actief in de Grand Canyon Band waar ik mijn muzikaal ding goed kwijt kan denk ik. Samen zijn we een maf stel om muziek mee te maken. Wat willen we nog meer. We doen ons best om dit ook aan jullie te laten horen wanneer dit mogelijk is. Dus check af en toe de agenda op onze site en laat jullie verrassen.


Wim – Solo / Pedalsteelguitar, Mondharmonica en 3e stem zang

Als muzikant in de wieg gelegd en op jonge leeftijd vaak door zijn ouders naar een aparte ruimte verwezen vanwege zijn voortdurend getrommel op tafels, kasten, trapleuningen en andere dingen waar hij maar geluid uit dacht te kunnen halen. Op 7 jarige leeftijd kreeg hij van zijn ouders zijn eerste instrument, een mars trom, en mocht hij van hen lid worden van de plaatselijke fanfare. Daar kon hij zijn natuurlijke gevoel voor ritme verder ontwikkelen. Uiteindelijk is hij na enkele jaren van trouwe dienst toch maar opgestapt omdat zijn voorkeur eigenlijk uitging naar het bespelen van de gitaar. Omdat zijn ouders dat niet zagen zitten werd dat aanvankelijk door hen afgewezen. Maar de aanhouder wint en na een lange periode van gitaarlessen werd het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Na veel vallen en opstaan, successen maar ook teleurstellingen heeft Wim uiteindelijk de Grand Canyon Band opgericht waarin hij als solo/pedaalsteelgitarist samen met zijn medemuzikanten de sterren van de hemel hoopt te spelen.


Grand Canyon Band


Opgericht:

2009


Repertoire:

Country, Rock & Roll,

Goud van Oud en Indo Rock

Krontjong nummers op Steelguitar


Informatie en Boekingen:

Wim Jacobs: 06-13 45 69 86


Eigen PA:

Ja


Grand Canyon Band E-mailadres: wim.jacobs@ziggo.nl